Gradinari, Judetul Olt 0349 525 273

Parteneri din Sectorul Public

Interesul partenerilor publici in dezvoltarea teritoriului este justificat de atributiile si reprezentativitatea acestora. Toate UAT-urile prezente in parteneriat sunt interesate sa acceseze fonduri prin GAL Oltul Puternic prin intermediul masurilor specifice pentru entitati publice. Datele statistice privind populatia si numarul de locuitori sunt preluate din datele oficiale INS.

Sectorul public este reprezentat de 21 Autoritati Publice Locale:

 • Comuna GRADINARI

 • Comuna POBORU

 • Comuna BARASTI

 • Comuna SPINENI

 • Comuna VERGULEASA

 • Comuna FAGETELU

 • Comuna VITOMIRESTI

 • Comuna OPTASI-MAGURA

 • Comuna SAMBURESTI

 • Comuna LELEASCA

 • Comuna OLANU

 • Comuna TESLUI

 • Comuna VULTURESTI

 • Comuna TATULESTI

 • Comuna DOBROTEASA

 • Comuna STOILESTI

 • Comuna GALICEA

 • Comuna DRAGOESTI

 • Comuna DANICEI

 • Comuna CUNGREA

 • Comuna OPORELU

PARTENER

Comuna Gradinari

Comuna Gradinari este situate in Judetul Olt si este formata din satele Gradinari (resedinta), Petculesti, Runcu Mare si Satu Nou. Populatia comunei Gradinari este de 2370 locuitori, conform recensamantului din 2011, majoritatea locuitorilor sunt romani, in procent de 64,94%, cu o minoritate de romi, in procent de 23,8%. Pentru restul de 11,27% din populatie, aparatenenta etnica nu este cunoscuta.

PARTENER

Comuna Poboru

Comuna Poboru este situata in judetul Olt si este formata din satele Albesti, Cornatelu, Creti, Poboru (resedinta), Seaca si Surpeni. Populatia comunei Poboru este de 2034 locuitori, majoritatea dintre acestia fiind romani (96,36%), iar pentru restul de 3,64% din populatie nu se cunoaste apartenenta etnica.

PARTENER

Comuna Barasti

Comuna Barasti este situata in judetul Olt si este formata din satele Barastii de Cepturi, Barastii de Vede (resedinta), Boroesti, Ciocanesti, Lazaresti, Mereni, Motoesti si Popesti. Populatia comunei este de 1793 de locuitori, conform recentamantului din 2011. Majoritatea locuitorilor sunt romani (97,55%), iar pentru 2,4% din populatie, apartenenta etnica nu este cunoscuta.

PARTENER

Comuna Spineni

Comuna Spineni este situata in judetul Olt si este formata din satele Alunisu (resedinta), Cuza Voda, Davidesti, Optasani, Profa, Spineni si Vineti. Populatia comunei este de 2318 locuitori, dintre care 1100 barbati si 1218 femei, in totalitate romani.

PARTENER

Comuna Verguleasa

Comuna Verguleasa este situata in judetul Olt si este formata din satele Cazanesti, Cucueti, Dumitresti, Poganu, Valea Fetei, Vanesti si Verguleasa. Conform recensamantului din anul 2011, populatia comunei este de 3139 locuitori, dintre care majoritatea (93,28%) sunt romani, cu o minoritate de romi (1,75%). Pentru restul populatiei (4,97%) nu este cunoascuta apartenenta etnica.

PARTENER

Comuna Fagetelu

Comuna Fagetelu este situata in judetul Olt si este formata din satele Bagesti, Chilia, Fagetelu (resedinta), Gruiu, Isaci si Pielcani. Comuna are o suprafata de 45 km2. Conform recensamanatului din anul 2011, comuna are o populatie de 1219 locuitori, dintre care majoritatea romani (97,65%), iar pentru restul populatiei nu este cunoascuta apartenenta etnica.

PARTENER

Comuna Vitomiresti

Comuna Vitomiresti este situata in judetul Olt si este formata din satele Bulimanu, Dejesti, Donesti, Stanuleasa, Trepteni si Vitomiresti (resedinta). Populatia comunei conform recensamantului din 2011 este de 2282 locuitori, dintre care 96,06% romani, iar pentru restul populatiei nu se cunoaste apartenenta etnica.

PARTENER

Comuna Optasi Magura

Comuna Optasi-Magura este situata in judetul Olt si este formata numai din satul de resedinta Optasi. Populatia comunei Optasi Magura este de 1247 locuitori, majoritatea romani (97,27%), iar pentru restul populatiei nu se cunoaste aparteneta etnica.

PARTENER

Comuna Samburesti

Comuna Samburesti este situata in judetul Olt si este formata din satele Cerbeni, Ionicesti, Launele, Manulesti, Samburesti (resedinta), Stanuleasa si Tonesti. Samburesti are traditii in cultura vitei de vie, legumicultura si pomicultura. Populatia comunei este de 1209 locuitori, majoritatea romani (94,46%), iar pentru restul nu se cunoaste apartenenta etnica.

PARTENER

Comuna Olanu

Comuna Olanu este situata in judetul Valcea si este formata din satele Casa Veche, Cioboti, Dragioiu, Nicolesti, Olanu si Stoicanesti. Populatia comunei este de 2890 locuitori, majoritatea romani (97,92%), iar pentru restul populatiei nu se cunoaste apartenenta etnica.

PARTENER

Comuna Teslui

Comuna Teslui este situata in judetul Olt si este formata din satele Cherlestii din Deal, Cherlestii Mosteni, Comanita, Corbu, Deleni, Schitu Deleni si Teslui (resedinta). Populatia comunei este de 2737 locuitori, dintre care 94,63% romani, iar pentru restul populatiei nu este cunoscuta apartenenta etnica.

PARTENER

Comuna Vulturesti

Comuna Vulturesti este situata in judetul Olt si este formata din satele Dienci, Valea lui Alb, Vlangaresti si Vulturesti (resedinta). Populatia comunei este de 2800 locuitori, dintre care majoritatea romani, iar pentru restul populatiei nu se cunoaste apartenenta etnica.

PARTENER

Comuna Tatulesti

Comuna Tatulesti esti situata in partea de nord-est a judetului Olt. Vegetatia specifica comunei este silvostepa. Destul de raspandita este padurea de stejar, aproape omogena cu foarte putine specii de ulm. Pe plante intalnim intinse suprafete de salcam.

PARTENER

Comuna Dobroteasa

Comuna Dobroteasa este situata in judetul Olt si este formata din satele Batia, Campu Mare, Dobroteasa (resedinta) si Vulpesti. Populatia comunei Dobroteasa este de 1831 locuitori, majoritatea dintre acestia sunt romani (96,23%) iar pentru restul nu se cunoaste apartenenta etnica.

PARTENER

Comuna Stoilesti

Comuna Stoilesti este situata in judetul Valcea si este alcatuita din satele Balomireasa, Barsoiu, Bulagei, Delureni, Geamana, Ghiobesti, Giuroiu, Izvoru Rece, Malu, Netesti, Obogeni, Stanesti, Stoilesti (resedinta), Ursi si Vladulesti. Pe teritoriul comunei se exploateaza petrol si gaze naturale. Populatia comunei este de 3747 locuitori, dintre care 95,84% romani, iar pentru restul populatiei nu se cunoaste apartenenta etnica.

PARTENER

Comuna Galicea

Comuna Galicea este situata in judetul Valcea si este formata din satele Bratia din Deal, Bratia din Vale, Cocoru, Cremenari, Dealu Mare, Galicea (resedinta), Ostroveni, Teiu si Valea Râului. Majoritatea suprafetei acestei comune este destinata agriculturii. Comuna are un numar total de 3748 locuitori , dintre acestia majoritatea fiind romani (97,47) Iar pentru restul persoanelor nu se cunoaste apartenenta etnica.

PARTENER

Comuna Dragoesti

Comuna Dragoesti este situata in judetul Valcea si este formata din satele Buciumeni, Dragoesti (resedinta) si Geamana. Populatia comunei este de 1980 locuitori, 95,3% dintre acestia sunt romani, iar pentru restul nu se cunoaste apartenenta etnica.

PARTENER

Comuna Danicei

Comuna Danicei este situata in judetul Valcea si este formata din satele Badeni, Ceretu, Ciresul, Dealu Launele (resedinta), Dealu Scheiului, Dobresti, Dragulesti, Glodu, Gura Crucilor, Launele de Jos, Linia pe Vale, Udresti si Valea Scheiului. Populatia comunei este de 2502 locuitori, dintre acestia, majoritatea sunt romani (97,5%) iar pentru restul populatiei nu se cunoaste apartenenta etnica.

PARTENER

Comuna Cungrea

Comuna Cungrea este situata in judetul Olt si este formata din satele Cepesti, Cungrea (resedinta), Ibanesti, Miesti, Otestii de Jos, Otestii de Sus si Spataru. Populatia comunei este de 2178 locuitori, majoritatea romani (97,15%). Pentru restul populatiei nu se cunoaste apartenenta etnica.

PARTENER

Comuna Oporelu

Comuna Oporelu este situata in judetul Olt si este formata din satele Beria de Jos, Beria de Sus, Oporelu (resedinta) si Radesti. Populatia comunei este de 1250 locuitori, dintre care 97,12% romani, iar pentru restul nu se cunoaste apartenenta etnica.

PARTENER

Comuna Leleasca

Comuna Leleasca este situata in judetul Olt si este formata din satele Afumati, Greeresti, Leleasca (resedinta), Mierlicesti, Tonesti, Tufaru si Ursi. Populatia comunei este de 1640 locuitori, dintre care majoritatea sunt romani (95,85%), iar pentru restul de 4,15% nu se cunoaste apartenenta etnica.